نرم افزار سمین، ابزاری برای چابکسازی پروژههای نرمافزاری در چارچوب Scrum
ماهیت پویای پروژههای فناوری اطلاعات، سالهاست که مدیریت و برنامهریزی این پروژهها – بهویژه پروژههای نرمافزاری – را خاص گردانیده است. مدیریت پروژه سنتی بهدلیل ماهیت مبتنیبر پیشبینی خود، چندان برای پروژههای نرمافزاری چابک نیست! در مدیریت پروژه سنتی حتی با وجود درنظرگرفتن رخدادهای تصادفی و محاسبات احتمالی، باز هم اثر طولانیمدت تحلیل باقی میماند و زمان قابل توجهی صرف گروههای فرآیندی آغازین و برنامهریزی میشود. این در حالی است که اهمیت شاخص زمان در پروژههای نرمافزاری و همچنین تغییرات پیدرپی و محیط پرنوسان آن، نیازمندی فراتر از پروژههای کلاسیک دارد.
چارچوب اسکرام (یا به تعبیر برخی فرآیند اسکرام) تلاش میکند که این چابکی را در پروژههای نرمافزاری پدید آورد. چارچوب تکرارشونده و افزایشدهنده اسکرام با سه رکن شفافیت، بازرسی و سازگاری موجب شده است که تا طیف وسیعی از پروژههای نرمافزاری و حتی غیرنرمافزاری از این چارچوب بهره ببرند. اینکه اسکرام چیست یا چگونه کار میکند محل این بحث نیست و برای مطالعه آن میتوانید اینجا را کلیک کنید. اما هدف ما این است که این چارچوب را در پروژههای نرمافزاری پیادهسازی کنیم.
شرکت دادهکاوان اندیشه برتر هماکنون پشتیبانی نرمافزارهایی را برعهده دارد که برخی از آنها در سازمانها یا شرکتها، به ابرسامانههایی کارا تبدیل شدهاند. این در حالی است که مشتریان ما – نظیر دانشگاهها – بهطور مداوم درخواست توسعه محصول و بهروزرسانی سامانهها را دارند. مدیریت این حجم از پروژههای نرمافزاری در دادهکاوان، کار آسانی است! آسان است زیرا ما میدانیم چگونه میتوان با استفاده از چابکسازی پروژههای برنامهنویسی و توسعه نرمافزاری خیلی سریع به نقطه مطلوب برسیم و شفافیت، بازرسی و سازگاری اسکرام را در عمل بهبار بیاوریم!
راهکار دادهکاوان برای تیمهای نرمافزاری مبتنیبر سامانه مدیریت پروژه سمین است که یکی از بستههای کاربردی آن، بسته مدیریت پروژه چابک براساس چارچوب اسکرام است. برای آشنایی با مدیریت چابک و چارچوب اسکرام در سمین، به صفحه سمین یا صفحه مدیریت پروژه مراجعه کنید.

براساس یک Magic Quadrant که در سال ۲۰۱۷ منتشر شده است، ابزارهای برنامهریزی چابکی نظیر Atlassian یا Microsoft بهعنوان رهبران این حوزه مطرح شدهاند. اما مگر این برندها، بهمراتب از دادهکاوان معروفتر نیستند؟! پس چرا باید یک تیم نرمافزاری بر روی راهکارهای دادهکاوان سرمایهگذاری نماید؟ طرح این پرسش بسیار بدیهی است، اما دادهکاوان هم پاسخهایی دارد که قضاوت را بدیهی میکند!
اتلسین یا ماکروسافت ایرانی نیستند! بهعبارت دیگر نه JIRA و نه MSP از تاریخ شمسی و زبان فارسی بهطور روان و با خیالی آسوده پشتیبانی نمیکنند. حتی با وصلهپینههایی که شرکتهای ایرانی یا تأمینکنندههای فارسیزبان برای آنها فراهم کردهاند، باز هم چالشهای متنوعی بر سر راه ارتباط با شاخصههای ایرانی است. نکته مهم دیگر، پیچیدگیهایی است که در تعریف فرآیندهای جیرا وجود دارد. در جیرا نمیتوان به سادگی و با انعطاف بالا به تعریف فرآیند و گردشهای کاری پرداخت. از سوی دیگر در ماکروسافت پراجکت خبری از کانبان و نمای کارتی نیست. این موضوع زمانی جدیتر میشود که حتی بهصورت پیشفرض اثری از اسکرام را در این نرمافزار نیابیم.
یکپارچگی با Jenkins، اتصال Sentry، وجود مخزن کد و کد هایلایتر از دیگر ویژگیهایی است که موجب فراهمشدن بستری پویا برای مدیریت پروژههای نرمافزاری در سمین دادهکاوان میشود.